MVO

Verantwoord ondernemen

Wij staan voor duurzaam ondernemen      

Opgewekt!

Dit geldt niet alleen voor de mensen bij Gasterij de Kwakel, maar nu ook voor duurzame stroom. Onlangs zijn er 79 zonnepanelen geplaatst op de Gasterij de Kwakel. Hiermee wordt er genoeg stroom opgewekt om in onze elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Een gastvrij onthaal

Rondom Gasterij de Kwakel zijn er insecten- en bijenhotels geplaatst. En deze nuttige dieren komen maar wat graag op bezoek bij ons, omdat met de beplanting rondom de Gasterij rekening is gehouden met bijen, vlinders en andere insecten.  De 12 (??) fruitbomen en de kleurige vaste planten zorgen ervoor dat ook onze bijen, vlinders en andere insecten een warm welkom hebben.

Lekker dichtbij

Bij Gasterij de Kwakel willen we dagverse producten voor onze gasten. Dat doen we door samen te werken met lokale ondernemers. Of het nu gaat om overheerlijke gebakjes, warme broodjes of verse salades. Alles is vers en lokaal. Lekker en duurzaam!

Weinig nieuws

Hou je van de nieuwste en modernste materialen? Dan kom je bij ons bedrogen uit. De buitenkant is dan wel voorzien van de modernste materialen, binnen is het wel anders. Tijdens het verbouwen van de oude graanstallen is er goed gekeken wat er hergebruikt kon worden. Zo hebben diverse materialen weer een nieuwe bestemming gevonden. Hierdoor is de authentieke uitstraling van de oude stallen behouden gebleven, en is er optimaal omgegaan met bruikbare spullen. Denk hierbij aan bar in de Feesterij en de houten wanden in de Ambachterij.

Hoog bezoek

Wat is een boerderij zonder broedplaatsten voor vogels? Rondom de Gasterij hangen diverse soorten vogelkastjes. Zwaluwen, koolmezen, mussen en allerlei andere soorten vogels kunnen in alle rust hun nestje bouwen.